Τρίτη, 22/05/2018
gr gb de
no content available


GIO_7161_resize.JPG

Εξωτερική ΆποψηGIO_6972_resize.JPG

Τα ΔωμάτιαGIO_7088_resize.JPG

Εσωτερικοί ΧώροιGIO_7166_resize.JPG

Η Περιοχή

Ξενοδοχείο "Γάβρογος", Δημοτικό Διαμέρισμα Σκουληκαριάς, Άρτα, Τηλέφωνα: 26810 70075, 6932902853

Ξενοδοχείο Γάβρογος στη Σκουληκαριά | Ξενοδοχεία Σκουληκαριά | Δωμάτια Σκουληκαριά Άρτα


Εκδηλώσεις


Στην περιοχή της Σκουληκαριάς πραγματοποιούνται πολλές θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

την 25ην Μαρτίου ο Δήμος  Γ. Καραϊσκάκη διοργανώνει ιδιαίτερες  εθνικές εκδηλώσεις στην Σκουληκαριά ως γενετήρια του Ήρωα Γ. Καραϊσκάκη.

Στις 20 Μαΐου εορτάζει ο πολιούχος ναός του Αγίου Νικολάου. Στις 24 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Γιαννιώτη.

Στις 24 Ιουλίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής και γίνεται το αντάμωμα όλων των ομοχωρίων – ξενιτεμένων και μη.

Στις 15 Αυγούστου πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου με ιδιαίτερη συμμετοχή και συγκίνηση.

Αξιόλογες είναι οι τριήμερες εκδηλώσεις που γίνονται με το Προεδρικό Διάταγμα 181/2005 για τα Καραϊσκάκεια στη Σκουληκαριά κατά την τελευταία Κυριακή  του Ιουλίου εκάστου έτους. Βασική είναι και η πολιτιστική  εκδήλωση του Συλλόγου «Γιαννιωτησίων» το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου για την ολοκλήρωση του " ανταμώματος " όλων των συντοπιτών μας.

Στο Οροπέδιο του Γαβρόγου κατά την εαρινή περίοδο βόσκουν περισσότερα από 10.000 αιγοπρόβατα. Τελευταία καθιερώθηκε με τη συμμετοχή όλων ο εορτασμός "της προβατίνας".  Το γεγονός αυτό εορτάζεται με ιδιαίτερο ζήλο και παλμό και με ψητά αμνοερίφια τα οποία προσφέρονται στους επισκέπτες και μουσικό πρόγραμμα Δημοτικών τραγουδιών του τόπου κ.α.

Για πρώτη φορά εφέτος διοργανώθηκε από ιδιώτες και Συλλόγους  3μερο μουσικό φεστιβάλ Σκουληκαριάς 14-15 και 16 Αυγούστου 2010 με έντεχνα και Δημοτικά συγκροτήματα που είχε μεγάλη επιτυχία. Τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου του καλοκαιριού διοργανώνονται ξεχωριστά από κάθε Σύλλογο στην περιοχή του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη.


Share |

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

gr_big.jpg